torsdag 22 april 2010

Censur

Elsie har vid något tillfälle lyckats stå på huvudet så pass att hon slagit ut en bit av en tand. Vi har inte tyckt det varit så farligt. Lite vass i kanten är den, men det måste ju bara göra så att hon kan tugga bättre! Jag fick i alla fall för mig att ringa tandvården i dag, bara för att höra efter. "Oj då, oj oj oj då" var det inledande budskapet. Men efter en lång och djuplodande redogörelse kom tanten ändå fram till att det inte var någon fara - mjölktand! Snacka om att utgångspunkten är att skrämma upp frukosten på stackars föräldrar.

I boken Nämen Benny, som är den allra hetaste just nu, återfinns meningen "Nej det får du inte, tror du jag är dum i huvudet, sa korvgubben." Jag har från början tyckt att formuleringen är aningen olycklig och censurerat det till "Nej det får du inte, sa korvgubben." Efter att jag läst boken ikväll (för 137:e kvällen i rad) tog Betty den och sa att nu skulle hon läsa. Med imponerande säkerhet återgav hon all text. Och när hon kom till det omnämnda stycket höjde hon rösten en aning "...tror du jag är dum i huvudet..." samtidigt som hon sneglade på mig. Budskapet kunde inte bli tydligare.

2 kommentarer: