måndag 29 november 2010

Nytt rekord

2 gånger på 3 veckor!!! Nytt personligt rekord. 2 olika akutläkare och båda bekanta! Blir lite konstigt när det första man börjar prata om är allt annat än vad man egentligen gör där. Men det gick bra ändå; jag dirigerade 3 ambulansvårdare och en läkare hur det skulle hålla och dra, tre djupa andetag lustgas och "på 3..."

Jag fick sitta ute i väntrummet på akuten en stund för att vänta på taxin som skulle ta mig hem. Efter en stund började jag nästa skämmas över alla (generellt gamla människor) som satt där och gnällde om allt från "hur lång tid det tog" till "alla som fick gå före...". Jag blev hämtad, drogad, tillbakavriden, omplåstrad, omhändertagen och hemskjutsad igen för 500 spänn. Billigt, effektivt och välorganiserat lördagsnöje om du frågar mig!

På vägen hem pratade jag och taxichaffisen lite om hur bra den svenska sjukvården var. Men efter en stund började jag i ren svenskanda klaga över snön och kylan där orden "skotta" och "fryser" förekom i allehanda negativa tilltal. Chaffisen replikerade bara med att han kunde ta detta väder 365 dagar om året bara han slapp sjukvården i Bagdad. Då skämdes jag lite igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar