onsdag 26 maj 2010

Friska fläktar

Elsie är friskt nu vilket innebär gasen i botten under dygnets samtliga vakna timmar. Tyvärr kan sådana vakna timmar inträffa på en tidpunkt vi övriga brukar kalla mitt i natten. Men det är väl sånt man får ta! Annars är nog det största intresset just nu att klättra. Hemma klättrar hon gärna på stolar. Det är kul att se den glädje och stolthet hon utstrålar när hon äntligen lyckats ta sig upp på bordet, och samma ilskna besvikelse när man lyfter ner henne; med utfälld underläpp vänder hon ryggen till och surar.
Även dagispersonalen vittnar om hennes enträgna klättrande. Dom har en liten kulle som det är poppis att stå uppe på. Men för små korta ben kan bestigningen vara en riktig utmaning. Tydligen spelar det ingen roll hur ofta hon rullar ner efter att ha kommit halvägs upp, hon ger sig inte förrän hon står där uppe med dom "stora". Varken regn, fikarast, lunch eller annat skoj får komma i vägen.

Betty fortsätter söka skillnader mellan könen. Bland annat är hon stensäker på att en kille med långt hår är en tjej, och givetvis blir då en korthårig tjej en kille. Således ska hon ha "hår ner till rumpan" och jag är duktig som klipper mig!
Betty och Elin tvättade grinden en dag och när Elin frågade om hon trodde att jag skulle se det när jag kom hem svarade hon "Nej, för killar gillar när det är skitigt. Tjejer tycker om när det är rent, men killar tycker om när det är skitigt." Man undrar ju vad dom får lära sig på dagis egentligen!

1 kommentar:

  1. Betty måste byta dagis:-) eller så får farmor berätta hur det ligger till. /mor

    SvaraRadera