torsdag 7 oktober 2010

Trolldag

Idag var det dax för Trolldag på dagis. Det betyder att alla klär ut sig till troll och gör... tja... trollgrejjer. Men det är inte bara så där att klä sig i trollskruden och åka iväg. Nej då. Hör här.

Elin hade införskaffat varsin svans till småfisarna i form att ett rep som skulle sys på något lämpligt plagg. Det gjorde hon igår kväll. Samtidigt som vi plockade fram kläderna de skulle ha på sig. Betty är heligt förtjust i kombon strumpbyxor och kjol, så henne ville vi blidka med just strumpbyxor och klänning.

I morse stämde dock ingenting; "dom där strumpbyxorna är ingen bra, det går liksom runt foten så det inte känns bra". Storgråt. Senare var det dags för håret. Elin gjorde två flätor och knöt dom med en fin garnbit. Samtidigt som hennes bil rullade över gårdsplanen och vi övriga åt frukost hördes: "Men pappa. Den LOSSNADE!" Där satt Betty med en garnbit i handen och... storgrät. Desperat försökte jag lugna situationen genom göra en ny fläta. Det gick inge bra. Dessutom råkade även den andra flätan lossna under tumultet...

Elsie tycker det är extremt kul att klä sig själv. Oftast funkar det inte. Så då vill hon ändå försöka knäppa (jackan/tröjan m.m.) själv. Hon skulle dagen i ära ha på sig en gammal skinpaj hon ärvt från mig. Dessvärre fyllde hon ut den på ett så imponerande sätt att den inte räckte runt för att knäppa. Storgråt.

Alla katastrofer till trots lyckades jag få till denna bild.

Väl framme vi dagis tog det tvärstopp i dörren. Betty skulle INTE vara med. Jag hade fått måla några svarta prickar på hennes kinder, och tvingats torka bort dom igen. Nu stod vi där i dörren och alla andra hade svarta prickar på kinderna. (Dessutom såg det ut som minst hälften av dom varit på den där Troll-kostyms-affären och shoppat loss). Och fröken hade så rufsigt hår att hon tydligen såg ut som ett riktigt troll. Vi fick gå en sväng, lämna lill-trollet, och prata om lite annat en stund...

P.S. Betty ville från början egentligen inte vara med på trolldagen efter som hon "inte är så bra på att trolla". D.S.

1 kommentar:

  1. Jag storskrattar, vilken härlig morgon ni haft!/mor

    SvaraRadera