fredag 1 oktober 2010

Mera ord

Betty satt mitt på köksgolvet imorse och klädde på sig när jag öppnade frysen för att ta fram bröd:
- "Jag vill inte att du ska...." hon började darra lite på rösten "att du ska...". Darret tilltog "att du ska..." och såg på mig med glansiga ögon "nämen?" och började gråta. Hon blev uppriktigt förvånad och upprörd över att hon inte hittade orden hon sökte. Jag vet inte heller vad hon ville ha sagt, men nåt om att det blev kallt när jag öppnade frysen skulle jag tro. Inte lätt när man är morgontrött.

"Bajs" säger Elsie. Tidigare har det oftast betytt att hon redan kissat i blöjan, eller att hon redan står och krystar. Försent alltså. Men för andra morgonen i rad har hon bevisat toalettvett. "Bajs" och så tar man av haklappen, lyfter ner henne på golvet och hon lommar iväg till toalettstolen och börjar riva i byxorna. Hon väntar tillochmed på att få något vettigt att läsa innan hon skrider till verket...

2 kommentarer: