torsdag 21 oktober 2010

En heldag på dagis

Jag har ju tidigare suktat efter den där soffan på Elsies avdelning, och gjort lite avundsjuka betraktelser över dagispersonalens tillvaro. Så igår slog jag till. Det var jobbigt, lärorikt, svettigt, kallt och fruktansvärt roligt. Jag pratar givetvis om en heldag på dagis!!!

Förmiddagen spenderade jag tillsammans med Elsie på hennes avdelning. Det var lek, sång och massor av små barn i famnen. Det var särskilt ett par småkisar som gärna ville sitta i mitt knä och läsa en bok, leka med nån docka eller bara sitta där. Men se, det gillades inte riktigt av fröken. Lite surt försökte hon putta bort alla som inkräktade på "hennes" knän.

Elsie med vänner i bondgården.

Lite senare gick vi ut. Där träffade vi Betty. Jag förundrades över hur mycket dom faktiskt leker ihop. Eller ihop var väl att ta i; Betty härjar runt och Elsie gör allt för att hänga med. Men det accepteras. Även Bettys kompisar välkomnar Elsie in i leken.

Clara och Betty. Bakom kan man skymta Elsie.

...och snorigare lär det väl bli i takt med att snön faller!!

Lunch åt jag tillsammans med Betty. Vi fick sitta vid samma bord vilket hon tyckte var väldigt roligt. Jag hade nog föreställt mig sekvenserna kring måltiden som ett högljutt geggande med mat, på gränsen till kaos (med tanke på hur vilda vissa kan vara i övrigt). Så fel jag hade. Det var lugnare, tystare och med ett bordsskick bättre än någon lunchrestaurang jag någonsin varit på. Där satt dom små liven med kniv och gaffel och skickade runt matskålarna mellan varandra. Ända gången en vuxen la sig i var när efterrättsfrukten skulle skäras upp.

Sen var det lek. Massor av lek. Och fruktansvärt kul.

Betty och jag anordnade "prinsessdisco". Här sitter dem mest dansanta och pustar
ut; Clara, Frida, Betty och i mitten "pappa" som jag fick heta för fler än en.

Det var första, men förhoppningsvis inte sista, heldagen på dagis för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar