torsdag 4 mars 2010

En 3-årings logik

Jag kan ibland förundras över den outtömliga källa fantasi som finns hos små barn. Tidigare ikväll la Betty en stor kudde över mig när jag låg ner. Och vips var jag en segelbåt. Snart var hon djupt inne i en lek där hon seglade på havet. Elsie kom hasandes, nej flåt, hajen kom simmandes. Och när hajen borrade ner ansiktet i kudden hoppade Betty också upp och började tugga; jag var en macka med skinka på...!

Med tanke på Bettys funderingar kring pojkar och flickor. Läste nedanstående tidigare idag. En 3-årings logik när den är som bäst. Skulle lika gärna kunna hört det hemma:

En pojke och flicka, ca 3 år, står och pratar:
Pojken: Är du en pojke eller en flicka?
Flickan: Jag är en flicka. Men vad är du?
Pojken: (funderar)... jag vet inte riktigt.
Flickan: Men vad heter du då?
Pojken: Jag heter Måns.
Flickan: Men då är du ju en katt!

1 kommentar:

  1. å vad du får ha roligt hemma hos dig. /mor

    SvaraRadera