måndag 1 februari 2010

Inskolning, dag 6

Inte mycket att rapportera (så vette f-n varför jag gör det ändå!). Kom till dagis, vinkade och gick. Nya idag var att jag inte kom med in en stund. Nytt var väl även att jag åkte och jobbade. Ångrar mig lite nu faktiskt. Trodde att jag skulle gå åt av all dö-tid mellan lämning och hämtning, så jag tyckte jag lika gärna kunde jobba halvtid. Men ve å ack, på en vecka hinner man börja njuta av ledighet, men inte alls börjat längta tillbaks.

Elsie var lika glad när jag kom och hämtade som när jag lämnade. Om inte gladare. Hon hade vräkt i sig mat som en häst igen. Mätt och sönderlekt. Så vill man ha dom. Dagisfröken vittnade om samma fenomen som vi upptäckt här hemma; Elsie har utomjordiskt långa armar vid matbordet. I en enda rörelse lyckas hon liksom trycka sig upp ur stolen en aning samtidigt som hon skjuter ut en tentakel och grabbar tag i vad som står närmast. Skulle inte förvåna mig om hon suttit och tjuvkäkat från grannens tallrik under lunchen, det försöker hon hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar