torsdag 14 januari 2010

Tretti nya tjugo

Satt och lyssnade på en intervju med Michael Kimmel på Studio Ett igår. Det visar sig tydligen att män har ett utvecklingsstadium mer än kvinnor. Pojke, tonåring, vilsen, man. Inget jag märkt av, men ju mer jag lyssnade ju mer kändes det igen. Och när han sa att "thirty is the new twenty" slog han huvudet på spiken! Tänkte sen på en diskussion som fördes på jobbet tidigare på dan. Vi ska, som vanligt, fira lite med skumpa och det pratades om middag med lite för-öl m.m. Då föreslog jag att vi kanske - nån gång - kunde anordna en alkoholfri aktivitet. Det blev tyst. Jag är över 30, långt över 30. Förstår det nu.

Tyvärr vet jag inte så mycket vad som händer hemma nu för tiden. När jag åker ligger alla och sover. Kommer hem halv/kvart i sex. Sängdax runt sju. Jag har alltså en dryg timma på mig att pressa ur så mycket information som möjligt av vad som hänt. Betty brukar iochförsig kunna sammanfatta det rätt bra - "Vi åt frukost, lekte lite, fikade. Åt mat, sen vilade jag själv. Lekte. Åt mat. Sen kom du!". Jag måste försöka sluta tidigare, och solen måste försöka gå ner senare.

2 kommentarer:

  1. Hoppas det inte har med ålderna att göra... jag tycker du är påhittig, modig och flexibel som vill göra nåt annat än det vanliga öldrickandet.Mor

    SvaraRadera
  2. Och jag måste i så fall vara lååångt över 30. Kanske inte behöver ha dödsångest ändå...

    SvaraRadera