torsdag 3 december 2009

Julpyssel

Elsies förkylning är tillbaka i full styrka. Liksom hostan. Och hon skyr hostmedicinen som pesten. Tur då att hon har en förstående storasyster som sympatihostar med kommentaren "jag har också hosta, och jag kan ta meducin... jag är jätteduktig... pappa... (host host)".

Idag har vi julpysslat hela förmiddagen. Tänkte vi skulle göra sådana där fräcka hjärtan som man flätar ihop. Hittade mall och beskrivning på nätet, bara att skriva ut och sätta igång. Men vad i hel...te! Har helt för mig att man satt och massproducerade såna i ettan. Efter en halvtimma var jag redo att ge upp, men Betty höll humöret uppe och tillslut fick vi ihop en. Sen gjorde vi vikkort istället, typ påskkort fast med en gran istället för en kyckling.

Newsflash; Elsie står nu utan stöd på helt eget bevåg. Oftast ramlar hon tillslut, men en 10 sekunder brukar det kunna bli. Inga egna steg ännu. Kanske måste kontra med nån Betty-grej oxå... hon går och pallar mandariner ur fruktskålen hela tiden. Man kan hitta högar av skal lite var stans.

Just nu är det vilostund. Hade fullt sjå att ta mig därifrån, underst i en hög av sovande barn och katter. Men jag ska städa, röja, sanera, och förbereda eftermiddagens aktiviteter...

1 kommentar:

  1. Åh shit står hon helt själv! Då måste faster fixa sköna stå och gå kläder....

    SvaraRadera