torsdag 17 december 2009

Snökaos

"Inatt var jag och Fia i Thailand. Vi badade och hoppade. Sen kastade hon upp mig i luften och tog emot mig. Hon är stark hon. Och det fanns inga hajar." Så inledde Betty frukosten idag. Det visade sig att även farmor, farfar och Elsie var med. Men mamma och pappa låg hemma och sov. Mysigt att få ta del av drömmarna som man väcks av mitt i natten tycker jag. För det där med hajen vållade nog lite sömnproblem.

Ute är det total snökaos. Och det verkar bara bli värre. Snöflingor stora som pingisbollar yr i stormbyarna. Hela dagordningen är därmed åt fanders. Jag ser att Elin har skottat! Och om hon var tvungen att ta till skyffeln tidigt på morgonen för att ta sig igenom drivorna, så tror inte jag att jag lyckas med ett barn under varje arm. Eller klara å klara. Klart jag skulle det. Men jag tänker på barnen ;-) Hursomhelst kommer nog min omvärdering av snöns förträfflighet att tidigareläggas.

Av allt att tänka på när man har hus är nog sophanteringen det svåraste. Hushållssopor, kompost, tidningar, papper, plast och metall. Allt hämtas, och vid olika tillfällen. Att överhuvudtaget reflektera över att det är torsdag i morgonförvirringen är svårt, och att förstå att det är varannan torsdag är smått omöjligt. Idag är det varannan torsdag och jag såg att sopbilen stannade utanför oss. Har man då inte ställt fram de sopor som ska hämtas kör de helt sonika vidare. Men inte om det är grannen som kör!! Han hoppade ut. Pulsade fram till tunnorna och BAR dom ut på vägen. Det kallar jag vardagshjälte.

2 kommentarer:

  1. Drömmar är ju lite sanna:-) Det betyder väl att hon inte har nåt emot att va med oss utan er, härligt. O jag längtar..
    De har varnat på radion (P1) hela morgonen att om man bor på Gotland ska man inte gå ut i onödan för det är sånt oväder....håll er inne, tänd en brasa./Mor

    SvaraRadera
  2. Åhh, Betty längtar efter oss, speciellt efter mig verkar det som ;-)

    SvaraRadera