tisdag 8 december 2009

Trägen vinner!

Hela förmiddagen gick åt att ringa Yvonne, Maud, Irene, Annelie och Marie. Samtliga administratörer inom barnomsorgen, och samtliga medelålders tanter! Jag har lärt mig mycket om hur barnomsorgen är uppbyggd på Gotland med "upptagningsområden" m.m. Uppdraget var att
1. Få Elsie till en förskola i Visby
2. Få Elsie till en förskola som ligger mellan Vallstena och Visby
3. Kolla möjligheten att flytta Betty till den förskola där Elsie får plats.
Det gick inget bra. Överallt var det "fullt" eller "jag ska höra med rektorerna". Men jag ska nu avslöja hemligheten hur man stryker medelålders administratörs-tanter medhårs och därmed får sin vilja genom; skapa en snyfthistoria, och sprid den mellan alla tanter. Men det viktigaste är att vara överdrivet trevlig och förstående. T.ex. på "Du måste förstå att det är fullt och inget jag kan göra" kan man svara "Jag förstår det, i din situation hade jag känt likadant". Prova ska du få se, det är ett under vad en sån enkel replik kan öppna dörrar.

Och dörrarna öppnades, på vid gavel. När jag hämtade Betty på dagis hade mina snyfthistorier spritt sig ända till dagisfröknarna (som ju är tanter). Och en snyfthistoria är aldrig så kraftfull som när den når fram 'på andra vägar'. Där tog det tydlig skruv och vips. På väg hem från dagis ringde telefonen och en mycket trevlig Yvonne (administratör) ringde för att meddela att de på Räkan (småbarnsavdelningen på Forellen där Betty går) har beslutat att ta in ett extra barn till våren; Elsie.

2 kommentarer:

  1. Jippi,gud va bra.
    Jag är en medelålders administratörstant så jag blir nyfiken på hur "snyfthistorien" gick. /mor din

    SvaraRadera
  2. Gotlands kommun i ett nötskal. Inga regler och riktlinjer. Allt löses ad-hoc och i sista sekund. Den som skriker högst får sin vilja igenom.

    SvaraRadera