tisdag 22 december 2009

Vilda fantasier

När Betty kom hem satte hon direkt ton på konversationen. Småfisarna fick bland annat en varsin kiwi till mellanmål. Betty lyckas då och då förväxla kiwi med avokado (orden alltså) och berättade:
- "Jag såg en film om en avokado hemma hos Clara. Den gjorde såhär (hon gnager lite och viftar med händerna). Den åt korv, makaroner, köttbullar, vatten och mjölk. Det var jättekul. Clara var rädd."
- "Men Betty", replikerade jag, "det där är ju en kiwi".
- "HAHA! Kiwi, med fil i, som heter filip. Näääää, så kan det ju inte heta. Jag vill ha banan istället."

Sen var det dax för vila. Vi la oss allihop i sängen. Betty förklarade att hon ville vila tre. Jag klämde då till med att vi skulle åtminstone vila fem. Efter tuffa förhandlingar kom vi fram till fyra. Vad handlade det om? Inte en aning. Men Betty vände sig om och såg ut att sova. Efter ca tio minuter satte hon sig upp, förklarade att nu hade hon vilat fyra och gick sin väg. Nästa gång måste jag försöka påbörja förhandlingen på högre siffror, vad nu det betyder.

Precis när Elsie var på väg att slumra in kom Betty och påkallade uppmärksamheten om ett stundade toalettbesök. Jag tyckte hon kunde klara sig själv. Men grinden till nedervåningen var stängd och toaletten uppe saknar pall. Det gick som det gick... vi får intala oss att eftermiddagsvilan inte behövdes idag, för småfisarna alltså, jag hade definitivt behövt det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar